Senatorviering Jeroen Martens

Vlaanderen is opnieuw een JCI Senator rijker!

Jeroen Martens werd tijdens de AV van JCI Tielt op 21 december 2018 gepind in het bijzijn van de voorzitters van JCI Vlaanderen, JCI Belgium, JCI Belgium Senate, en van andere senatoren van JCI Tielt. Gefeliciteerd, senator 77434!

 

Fotoverslag: AV bij Argex

De AV van november vond plaats bij Argex. Na een interessant bedrijfsbezoek kon de kort-en-krachtige AV starten: zie de foto’s hieronder!

Paul Lammers over JCI

Wat een verrassing, en dit in de herfst van mijn leven, om nog erkend te worden en deze onvergetelijke, uitermate gewaardeerde en persoonlijke award, de JCI London Staines Memorial Award 2018, in ontvangst te mogen nemen. Beschouw dit als erkenning voor een levenslang uitdragen en inspireren van de essentiële JCI waarden die steeds mijn leidraad geweest zijn en basis voor professioneel, familiaal en sociaal engagement en respect.

Hoe sterk is het vast te kunnen stellen dat er in aanloop naar de komende lokale gemeente- en provinciale verkiezingen zoveel van onze jonge leden verantwoordelijkheid willen opnemen om samen met alle betrokken partijen, “uniting all sectors of society”, lokale pijnpunten te analyseren en in overleg te kiezen om er actief en daadwerkelijk ook iets aan te doen. Inderdaad JCI-ers, wij, zijn “Active Citizens”!

Is deze verkiezingstijd van het jaar met de pas verkozen JCI voorzitters en teams, niet het ideale moment om, waar je op zoek gaat naar “Het” project met impact voor je lokale omgeving, te kiezen uit de prioriteiten die je dagelijks, wars van de politieke kleur en daarom steeds kritisch en selectief te evalueren, via alle mogelijke en creatieve media aangereikt worden?

Een uitstekende gelegenheid om actie te ondernemen, burgerzin aan te scherpen en met uiteindelijk zichtbaar, herkenbaar en door JCI gerealiseerd en gerespecteerd resultaat! Kleine bouwsteen om niet enkel gefocused op “Charity” of lokale dienstverlening maar verder ook daadwerkelijk een blijvende bijdrage te leveren tot een betere wereld voor onze en de komende generaties. Action starts locally with me. Met het “Active Citizen Framework” als standaardformat voor analyse, selectie van knelpunten, creatief bedenken van oplossingen met impact, correctieve progressieve resultaten en eerlijke evaluatie door alle lokale betrokken instanties, ideaal platform voor het aantrekken van nieuwe leden met inbreng.

Met JCI’s betrokkenheid als erkend partner van de UN, met lokale acties actief in het leveren van tal van bijdragen tot het realiseren van de gestelde blijvende doelstellingen, met de deze week aan de gang zijnde JCI European Know-How Transfer en de kick-off van de JCI Europe – StepUp4Europe – Campaign vandaag, zoveel meer initiatieven om als JCI-er actief deel te nemen, jezelf verder te ontplooien en te bouwen aan de toekomst.

Wens jullie en JCI alle verder verdiend succes!

Paul Lammers
JCI Antwerpen
Senator 34347

Wil jij BACKSTAGE bij Lotto Arena of Sportpaleis?

JCI District Antwerpen organiseert op dinsdag 13 november 2018 het event BACKSTAGE.  Ze bundelen content en netwerken op twee historische, Antwerpse locaties.

De deuren van Lotto Arena en Sportpaleis worden opengesteld om te netwerken en het inspirerende verhaal van Sportpaleis Group te ontdekken. Wist je dat ze failliet waren in 1996? Vandaag omvat het een groep van meer dan 2.400.000 bezoekers met 650 shows per seizoen. Wat hebben ze gedaan om dit te doen kantelen?

Chris Berghs, commercieel directeur, zal een inspirerende key-note geven. Alles zal doorgaan in het Hospitality Center. De eerste 50 inschrijvingen krijgen ook een exclusieve rondleiding achter de schermen, van deze twee eventlocaties.

De catering wordt verzorgd voor Amalthea. Bedrijven zoals BNP Paribas Fortis, Iedereen Content.nu, Enthusiasm, Media Mirror en UNIZO Provincie Antwerpen zijn partners van dit event.

Wil je zelf deelnemen aan deze unieke avond: een mix van content, rondleiding achter de schermen en netwerken? Schrijf je in via https://jcigoesbackstage.wordpress.com. Deelnameprijs bedraagt 55,00 euro.

Fotoverslag: Eerste AV ’18-’19

Op 28 september vond de eerste AV van het nieuwe werkingsjaar plaats – met uitzicht op een zwembad! De vergadering had een strikte timing, want om 22u moesten de zwemmers uit het water en gingen de lichten uit. Kort en krachtig!

FLAC: Flanders Academy 2019

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND!

De Dag v/d Verantwoordelijke ligt alweer achter ons, wat betekent dat inschrijven voor de Flanders Academy vanaf nu mogelijk is! Inschrijven kan  via deze link: https://airtable.com/shrNeMVJGUUUS553A. Ondertussen werden ook de nodige sjablonen (aanbevelingsbrief en motiveringsdossier) vrijgegeven zie: http://jcitif.be/leden/flanders-academy. Beide documenten zijn noodzakelijk om je te kunnen inschrijven. 

Waarom zou je deelnemen aan de Flanders Academy?

Omdat…

 • …je andere jaycee’s leert kennen die interesse hebben in leiderschap en/of al een leiderschapsfunctie hebben.
 • …je leert om in groep rond een businessplan te werken.
 • …er rond jullie wordt gewerkt, maar ook rond jullie & het team en jullie als leider van een team.
 • …er ook outdoor sessies zijn.
 • …je de trainers zo leuk vindt & weet dat je van hun kan leren.

 

Missie: Shaping the leaders of tomorrow.

WHY: De JCI Flanders Academy heeft het ontwikkelen van actieve Jaycees tot de leiders van morgen als doel.

HOW: Door het aanleren van enkele essentiële leiderschapsvaardigheden stomen we de deelnemers klaar om op korte termijn leiding op te nemen of hun huidige leiderschapsrol verder te verfijnen, zowel binnen als buiten JCI.

WHAT: Een mix van interne en externe trainers begeleiden de deelnemers gedurende 4 intensieve dagen door verschillende modulair opgebouwde trainingen. Hierbij wordt gefocust op onder andere interpersoonlijke communicatie, (samen-)werken in teamverband, het uitwerken van een business case en persoonlijke ontwikkeling.

 

Praktische informatie

1ste introavond: 22/01/’19 @ PWC, Woluwegarden – Woluwedal 18, Brussel
2de introavond:19/02/’19 @ PWC, Sluisweg 1, Gent

Flanders Academy: 21/03 – 24/03/’19 @ Domein Westhoek, Noordzeedreef 6-8, Oostduinkerke

Kostprijs: €450 p.p. in een dubbele kamer; er volgt een betalingsverzoek naar de uiteindelijk geselecteerde kandidaten

 

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer info over de Flanders Academy?

Neem dan contact op met Jan Segier via flandersacademy@jcivlaanderen.be of 0499/29 10 78.

De selectie wordt begin december 2018 bekendgemaakt.

Train-2-Train: word jij dé volgende JCI TIF trainer?

Na twee succesvolle edities in Gent, organiseert JCI Leuven in november opnieuw de befaamde Train 2 Train. Deze weekendtraining vindt plaats van vrijdagnamiddag 16 november (17u) t.e.m. zondagnamiddag 18 november 2018 (+16u) te Park Inn by Radisson Leuven.

Deze cursus leert je over de leerstijlen van volwassenen, de beste trainingsmethoden voor volwassenen en geeft je hulpmiddelen en technieken die je nodig hebt om training te kunnen geven aan volwassenen. Hoofdtrainer Kristof Jans (JCI Leuven), assistent-trainers Delphine Colle (JCI Gent Artevelde) en Dieter Charles (JCI Gent) en Jonathan Schuermans​ (JCI Brugge) als observator kijken er alvast enorm naar uit jullie te mogen verwelkomen.

OPGELET: de dagtraining JCI Presenter is verplicht als voortraject. Deze kan worden gevolgd op de Open Vormingsdag georganiseerd door JCI Tielt op zaterdag 27 oktober 2018 (Vives Hogeschool, Tielt).

Interesse om dé volgende JCI TIF-trainer te worden? Inschrijven kan via deze Fikket link.

Fotoverslag: World Cleanup Day

Op 15 september 2018 organiseerden JCI Belgium en 10 minutes a day de World Cleanup Day In België. Meer dan 30.000 mensen hebben ongeveer 13.800 zakken gevuld met zwerfvuil. Dank aan de bezieler, Valérie de Groote, voor het knappe werk. Voor meer info, kijk zeker eens op worldcleanupday.be.

Hier enkele foto’s vanuit heel België:

Vlaamse Vormingsdag

Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseert JCI Tielt de jaarlijkse Open Vormingsdag. Deze gaat door in de gebouwen van de Vives in Tielt. Wie zich nog het Vlaams Congres van 2016 herinnert, daar is opnieuw de place to be! Eveneens naar jaarlijkse gewoonte, zijn de eerste 100 inschrijvingen voor de Open Vormingsdag gratis.

De inschrijvingen openen op zaterdag 15 september via www.jci-tielt.be/openvormingsdag. Gezien ons goed gevuld en gevarieerd programma, is snel zijn de boodschap!
We hebben er dit jaar voor gekozen om in de voormiddag een aanbod te hebben van heel wat verschillende interessante trainingen (zowel TIF- als FELOW-trainingen).

In de namiddag hebben hebben we voor elk wat wils voorzien:

 • Wie graag iets lichts verteerbaar heeft, kan deelnemen aan een van onze bedrijfsbezoeken.
 • Wie daarentegen graag wat actie wil, kan zich inschrijven voor een workshop zelfverdediging.
 • Liever een inspirerende spreker? Dan hebben we drie keynote-speakers klaar staan, die vol enthousiasme hun verhaal willen komen vertellen.

Wie nu al even wil spieken naar ons programma kan dat op de gekende website www.jci-tielt.be/openvormingsdag.

Be there or be square!

JCI Tielt verwelkomt U graag op 27 oktober 2018 vanaf 8u in de gebouwen van de Vives!

Fotoverslag: Dag v/d Verantwoordelijken

Naar jaarlijkse traditie vond de dag van de Verantwoordelijken plaats op zaterdag 25 augustus 2018 in House To Be te Zellik.

Nieuw dit jaar was het boekhoudprogramma van Octopus, gratis aangeboden door JCI Vlaanderen. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden, wordt een tweede opleiding eind september, begin oktober georganiseerd.

We mochten ook secretaris-generaal Arrey Obenson verwelkomen. Obenson is al sedert februari 2002 lid van het JCI World hoofdkwartier en staat intussen aan het hoofd van de JCI administratie. Obenson is overigens ook werkzaam bij de Verenigde Naties en de International Chamber of Commerce. Als advocaat is hij partner bij een Kameroens advocatenkantoor. Het was dan ook een grote eer hem te mogen ontmoeten.

Nieuwsbrief Connection #8

Lees alles over de activiteiten die zowel door JCI Vlaanderen als in de lokale afdelingen nog op stapel staan!

https://mailchi.mp/d3ce79a0355a/ues0ruyc8x-2865557

#connection #news

JCI Vlaanderen – Bijzondere Algemene Vergadering 03/02/2018

Geachte voorzitters, leden, kandidaat-leden, senatoren, geïnteresseerden,

Graag willen wij u uitnodigen voor de Bijzondere Algemene Vergadering van zaterdag 3 februari 2018, die zal doorgaan bij Living Tomorrow (Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde) om 09u00 (ontvangst vanaf 8u30).

Deze vergadering betreft een Bijzondere Algemene Vergadering omdat onder meer volgende zaken worden gestemd:
– een wijziging aan het RIO als gevolg van het amendement gestemd op de vorige Bijzondere Algemene Vergadering;
– een voorstel van Investeringsplan, conform het amendement zoals gestemd op de vorige Bijzondere Algemene Vergadering;
– de kandidatuurstelling van het Vlaamse Congres van 2019;
– de kandidatuurstelling van de Sportdag van 2018;
– en de kandidatuurstelling van Open Vormingsdag van 2018.

Intussen is er ook een kandidaat-voorzitter voor het volgende werkingsjaar, zijnde Valère VEREECKE (JCI Antwerpen).
Hij zal zijn plannen aan jullie voorstellen op deze vergadering. Zijn ontwerpnota kan u via deze link nalezen.

De BAV begint om 09u00 en eindigt om 13u00. Wij engageren ons om binnen voormeld tijdsbestek alle agendapunten te kunnen bespreken.
Jullie feedback over de agendapunten is altijd welkom en kan voorafgaand de BAV naar ons doorgestuurd worden.

Aansluitend hierop is een lunch voorzien.

U kan de agenda, het inschrijvingsformulier en de volmacht hier terugvinden.

Bij vragen en/of opmerkingen kan U altijd bij mij terecht.

Met vriendelijke groeten,

Erik Langerock

Secretaris JCI Vlaanderen 2017-2018

JCI-Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar

Ook dit jaar organiseert JCI Vlaanderen opnieuw de JCI-Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar.

Volg zeker onze voorrondes op facebook, of neem eens een kijkje op hun vernieuwde website.

Noteer alvast donderdag 24 mei 2018 in uw agenda!

Inschrijven kan via https://www.jongeondernemer.vlaanderen/vlaamsefinale18/nl/.

Connection #5

Bij deze onze nieuwsbrief Connection #5.

http://mailchi.mp/9360084eb7ec/ues0ruyc8x-2820049?e=3ada9a6bee

Connection #4

Hierbij vinden jullie de link naar onze nieuwsbrief van deze maand.

Veel leesplezier!

http://mailchi.mp/c451e725e183/ues0ruyc8x-2819209?e=[UNIQID]

Nieuwe handleiding voor de penningmeester!

Gert Laenen (penning JCI Vlaanderen 2016-2017) en Chrissy Braet (penning JCI Vlaanderen 2017-2018) hebben voor jullie dit nieuwe naslagwerk klaar.

Je vindt het hier: http://www.jcivlaanderen.be/wp-content/uploads/2017/10/Handleiding-JCI-Penningmeester-v2.0.pdf.

Veel succes ermee!

JCI Vlaanderen
#Connection

Connection #2

Hierbij vinden jullie de link naar onze nieuwsbrief van deze maand.

Veel leesplezier!

http://mailchi.mp/62d03b58cb25/ues0ruyc8x-2751081

Dag van de Verantwoordelijken – 26/08/2017

We kijken opnieuw terug op een geslaagde editie van de Dag van de Verantwoordelijken.

Voor het eerst zonder onze Waalse vrienden, waardoor er wat minder inschrijvingen waren. Door het aanbieden van enkele nieuwe trainingen wisten we toch heel wat volk richting The House To Be in Zellik te lokken.

JCI Gent Artevelde zorgde voor een goed begin van de dag met een gezond ontbijt dat werd gesmaakt. Bedankt daarvoor!

De voorzitters kregen tips and trics van onder meer Steven Vandenabeele,
Theo De Beir en Serge Goussaert.

Rodney Vandemoortele kwam ons vertellen over het succesverhaal van JCI Tielt, terwijl Jan Segier met zijn TIF-team de vormingsverantwoordelijken op weg zette om een fantastisch vormingsprogramma binnen hun afdeling op poten te zetten.

Na een broodjeslunch te hebben verorberd, was het tijd voor de voorzitters om
een belangrijke beslissing te nemen. Onder leiding van Dennis Vanpeperstraete werd namelijk de kandidatuur van JCI Veurne-Westkust bekendgemaakt voor
het organiseren van het VC2018.
Je leest er in de volgende nieuwsbrieven zeker meer over.

Chrissy Braet en Gert Laenen vulden het namiddagprogramma voor de penningmeesters, terwijl Filip Rooms, Jeroen Huylebroeck en Eric Langerock de secretarissen en communicatieverantwoordelijken wegwijs maakten in de vele mogelijkheden binnen hun functies.

Als afsluiter hadden we internationaal bezoek.  Op de receptie, ons alweer aangeboden door de mensen van JCI Gent Artevelde, kwam Geir Arne Aune Hovd van JCI Norway ons meer vertellen over wat de European Development Council voor ons als lokale afdelingen kan betekenen.
Meer info over wat het EDC precies is en hoe je hen kan contacteren, vind je op hun website.

Bekijk alle foto’s van deze dag via deze link.

Bedankt aan alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Deadline om in te schrijven loopt vandaag af! Dag van de Verantwoordelijken

Elk jaar organiseert JCI Vlaanderen op de laatste zaterdag van augustus de Dag van de Verantwoordelijken, de onmisbare kickstart voor iedereen die verantwoordelijkheid wil nemen in JCI (in feite iedereen, want dat is toch van rekening waar JCI voor staat).

Verschillende tracks maken de nieuwe bestuurders van de lokale afdelingen wegwijs in hun taak. Maar ook voor wie in het algemeen leiding wil nemen biedt deze dag boeiende inzichten.

Programma:
– 8:30 – 9:00: Welkom met ontbijt
– 9:00 – 12:30: Opleiding
– 12:30 – 13:30: Pauze
– 13:30 – 16:30: Opleiding
– vanaf 16:30: Receptie

Welke trainingen kan je dit jaar volgen?

– Data Sharing (dagtraining) / Filip Rooms en Erik Langerock
Hoe efficiënt en snel data delen?
Secretaris: a hell of a job

– Training Institute Flanders (voormiddag) / Jan Segier en Glenda De Bodt
* Krijg inzicht in welke vormingen TIF jouw afdeling kan aanbieden.
* Hoe kan je het TIF-platform gebruiken?
* Wat is de meerwaarde van TIF?
* TIF Praktisch (boeken van een training)

– Project (voormiddag) / Anneleen Cobbaert en Sofie Goderis
Een goed begeleide brainstorm leidt tot (wilde) ideeën. Hoe deze omzetten in een concrete commissie en uitvoeren, komt aan bod in deze training.

– Ledenbeheer en ledengroei (voormiddag) / Rodney Vandemoortele
Hoe groeien op korte tijd? JCI Tielt ontrafelt het geheim.

– Balanslezen voor dummies / Steven Decorte
Het interpreteren van een jaarrekening of balans is voor velen onder ons een “ver-van-mijn-bed-show”. In deze training maken we je wegwijs in deze financiële omgeving. Analyse, interpretatie en beoordeling van een jaarrekening vanuit een praktische invalshoek.

– Wettelijke verplichtingen voor vzw’s (theoretisch en praktisch) (namiddag) / Gert Laenen en Chrissy Baert
* Van statutenwijziging tot controle van de jaarrekening, praktisch en makkelijk toepasbaar
* Admind boekhoudpakket

– Email Communication (namiddag) / Jeroen Huylebroeck
De inkt van het partnershipcontract is nog niet droog, maar we zijn helemaal paraat om jou, als communicatieverantwoordelijke onder te dompelen in de nieuwe mogelijkheden die dit partnership biedt.

Concreet leer je in deze workshop hoe je alle leden van jouw lokale afdeling gerichter laat communiceren via email door het gebruik van een in de cloud beheerde emailhandtekening.
Zo kan je in elke email verstuurd door je leden:
* Jouw afdeling optimaal voorstellen
* Promotie maken voor aankomende projecten
* Belangrijke mededelingen onder de aandacht brengen
* Je lokale partners van een extra, gepersonaliseerde visibiliteit voorzien
* En nog veel meer!

Wat je daarvoor nodig hebt en hoe je het instelt en beheert leer je in deze anderhalf uur durende workshop, aangevuld met een vraag-en-antwoord-mogelijkheid voor de concrete situatie in jouw lokale JCI-afdeling.

Traject voor voorzitters (dagtraining):
– Feedback geven en krijgen / Steven Vandenabeele
– Parlementaire procedure / Theo De Beir
– AV
– One year to lead! Haal het beste uit jouw jaar en hoe pak je dat efficiënt aan? / Serge Goussaert.

Deelname per persoon bedraagt 15 euro en is te storten op het rekening nummer van JCI Vlaanderen BE51 3300 3721 9762 met vermelding van “naam van de deelnemer + JCI DVDV” en dit uiterlijk tegen woensdag 23 augustus 2017.

Schrijf je hier in! https://goo.gl/forms/reTAdnNYU6KYLGj13

Er zal die dag ook een AV georganiseerd worden. Inschrijven hiervoor kan via https://goo.gl/forms/pOGYDeeGos1ARxOf2

Meer info hieromtrent volgt op korte termijn via de nieuwsbrief en een uitnodiging via Erik Langerock.

Deadline voor de inschrijvingen is maandag 21 augustus 2017.

Voor alle andere (praktische) vragen of meer informatie, contacteer Steven Goderis.

Connection #1

Ontdek hier de allereerste nieuwsbrief voor het werkingsjaar 2017-2018!

http://mailchi.mp/28d117ec916e/connection-1-nieuwsbrief-jci-vlaanderen

JCI Hot Air Balloon

JCI is still a hidden treasure!

JCI Sint-Niklaas will change this with a JCI AIR BALLOON

 • Together, we can achieve this and reach this goal
 • Let’s think different and big
 • Let’s create the first ever JCI hot air balloon
 • The JCI sky is the limit

More info: http://www.jci-sintniklaas.be/n/jci-hot-air-balloon/

Whitepapers, pins en corporate membership als stappen naar groei

Groei is en blijft een hot topic in Vlaanderen. Door er in ons ValueFirst beleidsplan maximaal op in te zetten, staat het aantrekken van nieuwe leden intussen overal in onze lokale afdelingen hoog op de agenda. Enkel op die manier krijgen we een opwaartse knik in de ondertussen reeds beruchte grafiek van onze dalende ledenaantallen.

Kopke leeg

Veel mensen – inclusief mijn eigen vrouw – begrijpen het niet als ik zeg dat ik van opruimen, verhuizen en verbouwen hou. Eerlijk, in mijn schaarse vrije tijd doe ik niets liever dan even met de handen bezig zijn. Ik hou ervan eens een weekend lang muren en plafonds van een fris kleurtje te voorzien. Ik geniet er intens van om mijn huis, inclusief alle gecumuleerde rommel van de laatste weken en maanden, op te ruimen zodat ons interieur er weer uitziet als iets wat zo op een pagina van een chique interieurmagazine gepubliceerd kan worden. Ik sta graag (weliswaar met het nodige gegrom en gevloek als het niet meteen loopt zoals ik dat wil) uren te knutselen met mijn intussen impressionante collectie powertools, teneinde van een kale ruimte een luxueuze master bedroom te maken.

Van samen op schok naar heuse JCI baby

Ik weet niet hoe het bij andere lokale afdelingen gesteld is, maar in mijn eigenste heimat JCI Lier mag het eigenlijk niet – of toch niet binnen de afdeling. Ik heb het over JCI-koppels, heuse stelletjes die elkaar dankzij JCI leren kennen en waarbij het net iets verder gaat dan enkel maar wat flirten na een AV of een wilde nacht op een congres.

Van LRP naar microdoelstellingen

Ik ben een dromer. Niet het genre dat hele dagen lang met het hoofd in de wolken door het leven schrijdt, maar eerder iemand met een plan. Toen ik als twaalfjarig ventje op een familiefeest luidop verkondigde dat ik tegen mijn achttiende een dikke BMW in mijn bezit zou hebben en mijn eigen bedrijf zou runnen; werd ik net iets te enthousiast door een tante uitgelachen. Enkele jaren later lachte ze net wat groener toen bleek dat ik niet alleen de voornoemde, maar ook andere doelen voorop op schema wist af te vinken van mijn “lijst met Grootse Plannen”.

Gezocht: TIF Fellows met interessant aanbod

Vorming is belangrijk voor JCI in het algemeen en JCI Vlaanderen in het bijzonder. Officieel heet dat dan met een lelijk woord “individualisme”, maar in essentie is het de kern van wat we doen: onszelf verbeteren zodat ook anderen beter worden. Ons aanbod aan kwalitatieve – en vaak belachelijk goedkope – training is voor veel leden een reden geweest om ooit kennis te maken met JCI en er lid van te worden.

De talrijke Turken van JCI Gent

Even geleden zat ik met mijn twee stiefkinderen aan tafel, te genieten van een heerlijke pasta die Edward (mijn stiefzoon van 18 en verdienstelijk hobbykok) bij ontstentenis van de druk bezette mama des huizes op tafel had getoverd. Zoals wij dat dan doen, voeren we dan ook diepgravende gesprekken onder ons drietjes. Bij voorkeur zijn dat dingen die een dochter van 16 en een zoon van 18 misschien liever niet met hun moeder bespreken, maar net zo goed opvallend interessante politieke, economische of ideologische discussies. Het is een heerlijk moment om als ouder te zien hoe kinderen stilaan op je eigen niveau kunnen meepraten en zich een kritische mening over de wereld gaan vormen.

Waarom we bewust voor cijfers en doelen in ons beleid kozen

Op het Vlaams Congres in Leuven had ik de eer en het genoegen onder het toeziend oog van velen onder u (of toch alvast uw toenmalige lokale Voorzitters) mijn beleidsplan te mogen toelichten voor het komende werkingsjaar. Onder het motto ValueFirst lanceerden we als bestuursploeg een jaarthema waarin meerwaarde centraal moet staan, zowel voor leden als afdelingen als externe partners. Tijdens mijn speech en de daarop volgende vragenronde gebruikte ik bewust een reeks cijfers en KPI’s om ons beleid vorm te geven.

Samuel De Wever wint de JCI Award Jonge Ondernemer 2015

JCI Vlaanderen reikt elk jaar de Award voor de jonge ondernemer uit aan individuele personen van jonger dan 40 jaar die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich weet te toetsen aan de waarden van JCI, Junior Chamber International. Na 5 provinciale voorrondes maakten nog 5 finalisten kans op de JCI award Jonge Ondernemer van het jaar 2015. Op 21 mei leverde een boeiende finale in cultureel centrum De Werf in Aalst een verdiende winnaar op: Samuel De Wever.

Philippe Jans van Biolectric is Antwerpse Jonge Ondernemer

Gedeputeerde Ludwig Caluwé (tweede van links) en winnaar Philippe Jans (tweede van rechts)

De Artesis Plantijn hogeschool was donderdagavond 5 maart 2015 het decor van de uitreiking van de zesde editie van de JCI Award Antwerpse Jonge Ondernemer. Philippe Jans, zaakvoerder van Biolectric, kreeg zijn trofee uit handen van gedeputeerde voor economie Ludwig Caluwé.

Biolectric is gespecialiseerd in groene energieopwekking uit rundermest. Sinds een viertal jaar is het bedrijf actief op de Belgische markt waar het naast innovatieve technologie ook voor werkgelegenheid zorgt. De start-up werd volledig gefinancierd door eigen middelen. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met een vijftiental medewerkers en vertegenwoordigd in zeven landen.

Lees het verhaal van Biolectric in dit artikel van De Tijd:

De Tijd – Een bedrijf bouwen uit stront (of hier in PDF-versie)