JCI Hot Air Balloon

JCI is still a hidden treasure!

JCI Sint-Niklaas will change this with a JCI AIR BALLOON

  • Together, we can achieve this and reach this goal
  • Let’s think different and big
  • Let’s create the first ever JCI hot air balloon
  • The JCI sky is the limit

More info: http://www.jci-sintniklaas.be/n/jci-hot-air-balloon/

Whitepapers, pins en corporate membership als stappen naar groei

Groei is en blijft een hot topic in Vlaanderen. Door er in ons ValueFirst beleidsplan maximaal op in te zetten, staat het aantrekken van nieuwe leden intussen overal in onze lokale afdelingen hoog op de agenda. Enkel op die manier krijgen we een opwaartse knik in de ondertussen reeds beruchte grafiek van onze dalende ledenaantallen.

Kopke leeg

Veel mensen – inclusief mijn eigen vrouw – begrijpen het niet als ik zeg dat ik van opruimen, verhuizen en verbouwen hou. Eerlijk, in mijn schaarse vrije tijd doe ik niets liever dan even met de handen bezig zijn. Ik hou ervan eens een weekend lang muren en plafonds van een fris kleurtje te voorzien. Ik geniet er intens van om mijn huis, inclusief alle gecumuleerde rommel van de laatste weken en maanden, op te ruimen zodat ons interieur er weer uitziet als iets wat zo op een pagina van een chique interieurmagazine gepubliceerd kan worden. Ik sta graag (weliswaar met het nodige gegrom en gevloek als het niet meteen loopt zoals ik dat wil) uren te knutselen met mijn intussen impressionante collectie powertools, teneinde van een kale ruimte een luxueuze master bedroom te maken.

Van samen op schok naar heuse JCI baby

Ik weet niet hoe het bij andere lokale afdelingen gesteld is, maar in mijn eigenste heimat JCI Lier mag het eigenlijk niet – of toch niet binnen de afdeling. Ik heb het over JCI-koppels, heuse stelletjes die elkaar dankzij JCI leren kennen en waarbij het net iets verder gaat dan enkel maar wat flirten na een AV of een wilde nacht op een congres.

Van LRP naar microdoelstellingen

Ik ben een dromer. Niet het genre dat hele dagen lang met het hoofd in de wolken door het leven schrijdt, maar eerder iemand met een plan. Toen ik als twaalfjarig ventje op een familiefeest luidop verkondigde dat ik tegen mijn achttiende een dikke BMW in mijn bezit zou hebben en mijn eigen bedrijf zou runnen; werd ik net iets te enthousiast door een tante uitgelachen. Enkele jaren later lachte ze net wat groener toen bleek dat ik niet alleen de voornoemde, maar ook andere doelen voorop op schema wist af te vinken van mijn “lijst met Grootse Plannen”.

Gezocht: TIF Fellows met interessant aanbod

Vorming is belangrijk voor JCI in het algemeen en JCI Vlaanderen in het bijzonder. Officieel heet dat dan met een lelijk woord “individualisme”, maar in essentie is het de kern van wat we doen: onszelf verbeteren zodat ook anderen beter worden. Ons aanbod aan kwalitatieve – en vaak belachelijk goedkope – training is voor veel leden een reden geweest om ooit kennis te maken met JCI en er lid van te worden.

De talrijke Turken van JCI Gent

Even geleden zat ik met mijn twee stiefkinderen aan tafel, te genieten van een heerlijke pasta die Edward (mijn stiefzoon van 18 en verdienstelijk hobbykok) bij ontstentenis van de druk bezette mama des huizes op tafel had getoverd. Zoals wij dat dan doen, voeren we dan ook diepgravende gesprekken onder ons drietjes. Bij voorkeur zijn dat dingen die een dochter van 16 en een zoon van 18 misschien liever niet met hun moeder bespreken, maar net zo goed opvallend interessante politieke, economische of ideologische discussies. Het is een heerlijk moment om als ouder te zien hoe kinderen stilaan op je eigen niveau kunnen meepraten en zich een kritische mening over de wereld gaan vormen.

Waarom we bewust voor cijfers en doelen in ons beleid kozen

Op het Vlaams Congres in Leuven had ik de eer en het genoegen onder het toeziend oog van velen onder u (of toch alvast uw toenmalige lokale Voorzitters) mijn beleidsplan te mogen toelichten voor het komende werkingsjaar. Onder het motto ValueFirst lanceerden we als bestuursploeg een jaarthema waarin meerwaarde centraal moet staan, zowel voor leden als afdelingen als externe partners. Tijdens mijn speech en de daarop volgende vragenronde gebruikte ik bewust een reeks cijfers en KPI’s om ons beleid vorm te geven.

Samuel De Wever wint de JCI Award Jonge Ondernemer 2015

JCI Vlaanderen reikt elk jaar de Award voor de jonge ondernemer uit aan individuele personen van jonger dan 40 jaar die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich weet te toetsen aan de waarden van JCI, Junior Chamber International. Na 5 provinciale voorrondes maakten nog 5 finalisten kans op de JCI award Jonge Ondernemer van het jaar 2015. Op 21 mei leverde een boeiende finale in cultureel centrum De Werf in Aalst een verdiende winnaar op: Samuel De Wever.